Roveccs

WELCOME
ROVECCS E-LEARNING

Mai mult

Descriere

RoVECCS E-Learning este un proiect creat de către echipa RoVECCS pentru a pune la dispoziția medicilor veterinari și studenților resurse educaționale cu titlu gratuit. Scopul nostru este de a sprijini medicii veterinari și studenții în abordarea urgențelor de zi cu zi, precum și în managementul cazurilor complicate de terapie intensivă. Echipa RoVECCS își dorește ca, pe această cale, pregătirea continuă în domeniul urgențelor și terapiei intensive să fie disponibilă tuturor, oricând.

WEBINARII VIITOARE

Webinarii la cerere

Despre CPR. Fii pregătit!

Prezentat de Sînziana Rădulescu

ÎNSCRIE-TE

Despre CPR. Fii pregătit!

În acest webinar veți învăța:

 • Cum să fim bine informați cu privire la efectuarea corectă CPR
 • Cât de important este acordul proprietarului
 • Cum să fim pregătiți
 • ABC – recunoașterea stopului cardiorespirator
 • Cât de importantă este echipa
 • Basic Life Support (BLS)
 • Advanced Life Support (ALS)
 • Open chest CPR – are sens sau nu să încercăm?

Sînziana Rădulescu

DR. MED VET, GP CERT (EM&S) PG DIP VCP, MRCVS
Rezident în ECC, Queen Mother Hospital for Animals, RVC

Sînziana a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din București în 2011 și în același an a înființat banca sanguină pentru câini și pisici din Romania. Ea a lucrat în câteva clinici de urgență din România și UK, pentru ca mai apoi să finalizeze un internship rotațional la RVC și unul în urgențe la Universitatea din Edinburgh. În prezent se pregătește să devină specialist în medicina veterinară de urgență și terapie intensivă la RVC. Sînziana este interesată de toate aspectele medicinii veterinare de urgență, însă focusul ei major îl reprezintă problemele de coagulare, modificările acido-bazice și analgezia pacienților critici.

Sindromul de burnout. Cauze si strategii de prevenire

Prezentat de Victor Chitic & Cristian Daniel Cristea

ÎNSCRIE-TE

Sindromul de burnout. Cauze si strategii de prevenire

In cadrul acestui webinar vom rediscuta care sunt semnalele de alarma pe care ar trebui sa le observam pentru a putea preveni si combate eficient sindromul de burnout

 

Ce simptome apar in burnout?

 

Ce strategii avem pentru a preveni burnoutul?

 

Cum putem reveni pe linia de plutire dupa un episod de burnout?

 

Care sunt cele 5 stadii ale sindromului de burnout?

 

 • Cum putem identifica colegii, prietenii sau angajatii care prezinta semne de burnout si cum ii putem ajuta sa previna asemenea episoade. Prognostic si posibile complicatii

 

Victor Chitic & Cristian Daniel Cristea

Psihoterapeut - Victor Chitic PhD   Lector universitar - Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Departamentul pentru pregatirea personalului didactic Psiholog - Centrul de educație pentru bunăstarea animalelor "Caini pentru Oameni", Asociatia "Animal Society"   Cristian Daniel Cristea - Medic Veterinar Cofondator al Spitalului Veterinar Pet Stuff din Bucuresti Cofondator RoVECCS Cofondator Romanian Prison Dogs Project - Singurul Program de Terapie asistata de animale pentru persoanele private de libertate din Romania Cofondator al cursului de Low Stress Handling Medicine Voluntar Clubul Cainilor Utilitari Departamentul SAR (Search and rescue) alaturi de cateaua sa Roa
Partener Long Term Gold

Sindromul diareic hemoragic acut (AHDS – Acute hemorrhagic diarrhea syndrome)

Prezentat de Ioana Cafriță

ÎNSCRIE-TE

Sindromul diareic hemoragic acut (AHDS – Acute hemorrhagic diarrhea syndrome)

Teme abordate:

Sindromul diareic hemoragic acut (SDHA) este foarte frecvent intalnit la caine si se caracterizeaza prin debutul brusc al diareei hemoragice, cauzata de necroza mucoasei intestinale, fiind de multe ori precedata de voma si anorexie.

Noua denumire a inlocuit termenul folosit in trecut de “Gastroenterita hemoragica” (GEH) deoarece s-a demostrat ca pacientii afectati nu prezinta inflamatie la nivel gastric.

In acest webinar vom discuta despre diagnosticul si managementul pacietilor cu acest sindrom

 • Cine este responsabil pentru declansarea acestor semne clinice?
 • Cum se prezinta clinic pacientii afectati de acest sindrom ?
 • Ce modicari identificam la examenele paraclince (analize de sange, radiografii, ecografie abdominala)?
 • Diagnosticul diferential
 • Identificarea cazurilor ce prezinta sepsis
 • Tratamentul de sustinere si in ce situatie putem folosi antibiotice
 • Prognostic si posibile complicatii

 

Ioana Cafriță

CertAVP(ECC) MRCVS

Ioana a absolvit Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti in 2011 dupa care s-a mutat in UK unde a finalizat un internship de 12 luni in cadrul clinicii de referinta Davies Veterinary Specialists. Pentru urmatorii 4 ani a lucrat ca medic generalist cu un interest crescut catre urgente, inainte de a incepe un certificat de specializare in medicina de urgenta cu BSAVA, ce i-a oferit statusul de Advanced Practitioner in Emergency and Critical Care. Din anul 2017 face parte din echipa de urgente si terapie intensiva a spitalului NewPriory Vets in Brighton,UK.
Partener Long Term Gold

The lepto suspect: a disease overview and lit review

Prezentat de Robert Armentano

ÎNSCRIE-TE

The lepto suspect: a disease overview and lit review

Suspectul de leptospiroză – o trecere în revistă a bolii

**ACEST WEBINAR ESTE ÎN LIMBA ENGLEZĂ**

Suspectul de leptospiroză – o trecere în revistă a bolii

Teme abordate:

În cadrul acestui webinar vor fi prezentate următoarele concepte:
– Trecere în revistă a modului de abordare a pacienților care ar putea avea leptospiroză, cu accent pe detectarea timpurie, virulența și potențialul zoonotic.
– Leptospiroza a fost identificată în peste 150 de specii
– Semnele clinice asociate cu leptospiroza sunt nonspecifice. Vor fi trecute în revistă cele mai frecvente
– Simptome la câini
– Teste disponibile pentru a diagnostica leptospiroza, incluzând cultura, identificarea directă, testarea serologică și PCR.
– Tratamentele recomandate
– Zoonoza
– Vaccinarea
– Recomandări generale atunci când ai un pacient cu suspiciune de leptospiroză

**ACEST WEBINAR ESTE ÎN LIMBA ENGLEZĂ**

Robert Armentano

DVM, DACVIM

DVM University of Illinois (Urbana-Champaign, IL) Internship University of Florida (Gainesville, FL) Residency University of Florida (Gainesville, FL) Certification Board Certified by the American College of Veterinary Internal Medicine Professional Memberships American College of Veterinary Internal Medicine American Veterinary Medical Association Chicago Veterinary Medical Association
Long Term Gold Partner

Emergency Ultrasound in Horses – a FLASHy affair!

Prezentat de Alexandra Mureșan

ÎNSCRIE-TE

Emergency Ultrasound in Horses – a FLASHy affair!

Ecografia de urgență la cai – FLASH

Examinarea ecografica de urgență este un instrument de baza pentru orice clinician și reprezintă o modalitate simpla eficienta de evaluare, stand la baza arborelui decizional pentru un pacient cu colica. FLASH (fast localized abdominal sonography for horses) este o tehnica rapida de evaluare a abdomenului și toracelui, care urmărește câteva puncte esențiale pentru a determina dacă pacientul cu colica necesita sau nu o intervenție chirurgicală. In cadrul acestui webinar se vor parcurge următoarele subiecte:

 

– Pregătirea pacientului

– tehnica/protocolul de ecografie

– interpretarea imaginilor cu exemple.

Alexandra Mureșan

Doctor, Lector Universitar
Departmentul de Medicina Interna, Facultatea de Medicina Veterinara USAMV Cluj-Napoca

Dr. Alexandra Muresan a decis ca medicina internă a cailor este cea care ii suscita interesul dupa un stagiu Erasmus în Clinica de Ecvine a Facultății din Viena in 2008. Și-a susținut dizertația în 2009 la Facultatea de Medicină Veterinară Cluj Napoca, apoi a efectuat un Masterat in Diagnosticul Necropsic si de Laborator (2011) si a continuat cu sustinerea tezei de doctorat in 2013 în domeniul patologiei medicale ecvine. Dr Alexandra Mureșan este rezident al Colegiului European de Medicina Internă a Ecvinelor (ECEIM) la Universitatea de Medicina Veterinara din Viena, împărțindu-și astfel timpul între aceasta și Disciplina de Patologie Medicală a FMV Cluj, unde este asistent universitar. Participa regulat la seminare de formare continua din strainatate, atat ca participant dar și ca lector. A efectuat numeroase stagii de pregătire în diverse clinici universitare europene cu specific ecvin: Berna (Anestezie si terapia durerii), Nottingham (Ecografia animalelor mari), Viena (Laborator clinic, citologie).    
Partener Gold Long Term

health clipart png from pngtree.com

Impactul hemodinamic în tulburările de ritm la câine – Când ar trebui să mă îngrijorez?

Prezentat de Andrei Baisan

ÎNSCRIE-TE

Impactul hemodinamic în tulburările de ritm la câine – Când ar trebui să mă îngrijorez?

Frecvent, înainte de o manoperă/intervenție care necesită anestezia, pacientul este supus unei electrocardiografii, iar uneori, se pot observa tulburări de ritm. În acest webinar se vor prezenta cele mai frecvente aritmii întâlnite la câine și impactul acestora asupra hemodinamicii cardiace. De asemenea, acestea vor fi clasificate în funcție de severitate în diferite clase de risc și se vor discuta diferite variante de abordat în cadrul fiecărui grad de risc.

Andrei Baisan

DVM, PhD

Andrei se concentreaza in principal pe cardiologia veterinara. A absolvit in 2012 cursurile Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara „Ion Ionescu delaBrad” din Iasi si a terminat doctoratul in domeniul cardiologiei in 2016. A facut cateva internship-uri in timpul activitatii sale in Italia – FMV Napoli si Istitutto di Novara, in Israel si in Polonia, sub directa supraveghere a VCS (Veterinary Cardiology Specialists). A publicat, de asemenea, cateva lucrari in domeniul cardiologiei veterinare, in jurnale nationale si internationale, si a participat cucercetari acceptate la congrese internationale precum ECVIM si FECAVA. Activitatea sa principala consta in diagnosticul imagistic si cardiologic si ocupa in prezent un loc in corpul profesoral al facultatii de medicina veterinara din Iasi, Romania. Este, de asemenea, foarte interesat de cercetarea in domeniul cardiologiei veterinare, pentru a putea oferi informatii utile in domeniul veterinar.
Partener Gold Long Term

Re-feeding Syndrome

Prezentat de Fernanda Da Cruz Camacho

ÎNSCRIE-TE

Re-feeding Syndrome

**ACEST WEBINAR ESTE ÎN LIMBA ENGLEZĂ!**

În cadrul acestui webinar vom învăța:

 • Cum recunoaștem sindromul de rehrănire sau refeeding
 • Fiziologia de bază din spatele acestui sindrom
 • Cum tratăm aceste cazuri
 • Managementul cazurilor complexe cu sindrom de rehrănire
 • O scurtă revizuire a literaturii curente din medicina veterinară

Fernanda Da Cruz Camacho

DVM MRCVS
Final year resident in Emergency & Critical Care, Royal Veterinary College

Fernanda graduated from Universidade Lusofona de Humanidades e Tecnologias (Lisbon, Portugal) in 2013. After 2 years of working in small animal practice in the north of England and completing a rotating internship at Willows Referral Centre and an ICU internship at University College Dublin, she is now training to be a specialist in Emergency and Critical Care. She is interested in all aspects of Emergency and Critical Care.
Partener Long Term Gold

IMHA – Why so pale?

Prezentat de Sînziana Rădulescu

ÎNSCRIE-TE

IMHA – Why so pale?

Totul despre anemia hemolitică mediată imun

 • Diagnosticul, complicațiile și tratamentul anemiei hemolitice mediată imun (AHMI) – o afecțiune des întâlnită la câini și pisici cu prognostic variabil și cu diverse complicații asociate pe care este important să le cunoaștem și să încercăm să le prevenim.
 • Diagnosticul și monitorizarea în AHMI se poate realiza ușor cu un cost relativ redus pentru proprietari
 • AHMI poate fi primară sau secundară – cum facem diferența?
 • Terapia se bazează pe imunosupresie și prevenirea complicațiilor asociate cu mortalitate crescută
 • Transfuzia de sânge este esențială, însă nu este un tratament benign – când decidem să o efectuăm?
 • Ce facem atunci când nimic nu funcționează?

Sînziana Rădulescu

DR. MED VET, GP CERT (EM&S) PG DIP VCP, MRCVS
Rezident în ECC, Queen Mother Hospital for Animals, RVC

Sînziana a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din București în 2011 și în același an a înființat banca sanguină pentru câini și pisici din Romania. Ea a lucrat în câteva clinici de urgență din România și UK, pentru ca mai apoi să finalizeze un internship rotațional la RVC și unul în urgențe la Universitatea din Edinburgh. În prezent se pregătește să devină specialist în medicina veterinară de urgență și terapie intensivă la RVC. Sînziana este interesată de toate aspectele medicinii veterinare de urgență, însă focusul ei major îl reprezintă problemele de coagulare, modificările acido-bazice și analgezia pacienților critici.
Partener Platinum al primului webinar RoVECCS

Insuficiența renală acută – diagnostic și tratament

Prezentat de Laura Ilie

ÎNSCRIE-TE

Insuficiența renală acută – diagnostic și tratament

Teme abordate:

 • Cum abordăm această urgență medicală, care sunt primii pași?
 • Cauze și manifestare a IRA
 • Diagnosticul, complicațiile și tratamentul insuficienței renale acute; complicații asociate pe care este important să le cunoaștem și să încercăm să le prevenim.
 • Diagnosticul și monitorizarea în IRA. Ce tratament alegem și de ce?
 • Ce facem atunci când nimic nu funcționează?

Laura Ilie

DVM, MS, DACVECC

Diplomat ECC (Emergency and Critical Care), membră a Colegiului American de Urgențe, Laura a debutat ca medic de adăpost, servind cauza cățeilor fără stăpân - acolo unde nevoia era cea mai mare, imediat după absolvire continuând cu un program de Master al FMVB. Mai târziu a făcut o alegere îndrăzneață - să se relocheze în SUA, plecând complet de la zero. Diploma nefiindu-i recunoscută a lucrat câțiva ani ca tehnician sub mentoratul unor specialiști în urgențe înainte să își primească certificarea ECFVG, lucrând apoi încă un an ca intern, apoi medic veterinar de urgențe. Ea și-a continuat cariera educațională la Purdue University unde a facut un rezidențiat de 3 ani în Urgențe și Terapie Intensivă. Ea a învățat de la pacienții ei și din diverse experiențe, că limitele sunt doar imaginare și acele ziduri pe care mintea ni le pune în cale, pot fi distruse. Așa a făcut și Laura, încercând să atingă vârful specilității pe care o iubește cel mai mult, medicina de urgență, din momentul în care a început să lucreze în București, salvând animalele din adăposturi.
Partener Gold

Hemoabdomenul

Prezentat de Adrian Iurcenco

ÎNSCRIE-TE

Hemoabdomenul

În acest webinar veți învăța să:

 • recunoașteți semnele unui pacient cu hemoabdomen
 • diagnosticați corect și să interveniți pentru remedierea acestei probleme
 • efectuați analizele necesare și să le interpretați corect
 • efectuați corect o abdomenocenteză
 • luați decizia unei intervenții chirurgicale, în funcție de starea clinică și cauza hemoabdomenului

Adrian Iurcenco

DR. MED VET, MRCVS
Director clinic și proprietar SpeedVet, București

După absolvirea Facultății de Medicină Veterinară din București, timp de un an a lucrat pentru diverse clinici private din București, urmând apoi un internship rotațional la facultatea veterinară din Utrecht, în anul 2007. În același an a inițiat în București serviciul de urgențe veterinare SpeedVet, ce a funcționat până în anul 2010 ca ambulanță, pentru ca apoi să fie extins cu o clinică veterinară non-stop. În acest timp, a participat la divere cursuri post-universitare în cadrul ESAVS (European School for Advanced Veretinary Studies) și, în anul 2014, a fondat RoVECCS, împreună cu 6 alți colegi de breaslă, societate pe care a prezidat-o până în Martie 2018. De asemenea, a lucrat ca medic de urgențe în cadrul clinicii de referință TRVC, Godstone, Marea Britanie și a inițiat proiectul SpeedVet Academy, o companie de educație continuă dedicată medicilor veterinari practicieni, orientată către o educație de vârf și eficientă, în grupuri restrânse.
Partener Gold

Terapia cu fluide în cazuri de urgență

Prezentat de Laura Ilie

ÎNSCRIE-TE

Terapia cu fluide în cazuri de urgență

Program:

 • Ce-i administram rapid pacientului critic sosit în stare de urgență? Ringer, NaCl, Glucoză?
 • Cum decidem?
 • Terapia cu fluide nu este benignă și trebuie considerată un tratament în sine. Fiecare pacient e diferit și trebuie să primească tipul și cantitatea de fluide necesare în momentul prezentării la clinică. Începând de la tipul de animal până la rasă, greutate și starea clinică a acestuia, toți factorii au o mare importanță în terapia cu fluide pe care o alegem.
 • În acest webinar o să discutăm despre diferitele tipuri de cristaloizi și coloizi folosiți în medicina de urgență și vom decide cum, când și cât să administrăm fiecărui pacient și cum îi monitorizăm pentru a obține cele mai bune rezultate.

Laura Ilie

DVM, MS, DACVECC

Diplomat ECC (Emergency and Critical Care), membră a Colegiului American de Urgențe, Laura a debutat ca medic de adăpost, servind cauza cățeilor fără stăpân - acolo unde nevoia era cea mai mare, imediat după absolvire continuând cu un program de Master al FMVB. Mai târziu a făcut o alegere îndrăzneață - să se relocheze în SUA, plecând complet de la zero. Diploma nefiindu-i recunoscută a lucrat câțiva ani ca tehnician sub mentoratul unor specialiști în urgențe înainte să își primească certificarea ECFVG, lucrând apoi încă un an ca intern, apoi medic veterinar de urgențe. Ea și-a continuat cariera educațională la Purdue University unde a facut un rezidențiat de 3 ani în Urgențe și Terapie Intensivă. Ea a învățat de la pacienții ei și din diverse experiențe, că limitele sunt doar imaginare și acele ziduri pe care mintea ni le pune în cale, pot fi distruse. Așa a făcut și Laura, încercând să atingă vârful specilității pe care o iubește cel mai mult, medicina de urgență, din momentul în care a început să lucreze în București, salvând animalele din adăposturi.
Partener Gold

Terapia cu oxigen

Prezentat de Miriam Guedra Allais

ÎNSCRIE-TE

Terapia cu oxigen

În cadrul acestui webinar vom învăța:

 • Cum recunoaștem că un animal are nevoie de terapie cu oxigen
 • Diferitele modalități prin care putem administra oxigen animalelor
 • Tehnici de administrare de oxigen (sfaturi practice)
 • Complicațiile și contraindicațiile terapiei cu oxigen

Miriam Guedra Allais

BVSc, MRCVS
Final year resident in Emergency and Critical Care at the RVC

Miriam graduated from the University of Queensland, Australia in 2012. She then started to work as an emergency veterinarian in Perth for a year and a half. In 2015, she completed a rotating internship at the Brisbane Veterinary Specialist Centre and became the ICU house officer. In 2018, she moved to London to start an Emergency and Critical Care residency at the Royal Veterinary College.
Partener Gold

Trauma Associated Coagulopathy

Prezentat de Maria D. Vegas Cómitre

ÎNSCRIE-TE

Trauma Associated Coagulopathy

**ACEST WEBINAR ESTE ÎN LIMBA ENGLEZĂ**

În cadrul acestui webinar vom învăța:

 • Fiziologia din spatele coagulopatiilor în cazurile de traumatism
 • Cum recunoaștem acest fenomen: de la suspiciune până la testele de diagnostic
 • Ce tip de tratament putem utiliza în astfel de cazuri

Maria D. Vegas Cómitre

V, PGdipVCP, MRCVS
Final year resident in Emergency & Critical Care, Royal Veterinary College

Maria was born and raised in Madrid, Spain, where she finished her veterinary degree in 2011 in Alfonso X El Sabio university. She found her passion for Emergency and Critical Care very early on and worked in Emergencies during 5 years in Spain and UK before doing her rotating internship at the RVC in 2016.

Maria also did a specialty internship in ECC at Auburn University in the US, to come back to London for the residency, of which she is currently in her third year. Maria’s areas of study are trauma, sepsis and antimicrobials in the critical care setting. When she is not working, Maria enjoys dancing Latin music.

Partener Gold

Aspiration Pneumonia. Totul despre pneumonia de aspirație

Prezentat de Sînziana Rădulescu

ÎNSCRIE-TE

Aspiration Pneumonia. Totul despre pneumonia de aspirație

Program

21:00 – 21:45 – prezentare live interactivă

21:45 – 22:00 – Sesiune de întrebări

Teme abordate:

 • Despre factorii de risc, etiologia și patogeneza pneumoniei de aspirație
 • Metodele de diagnostic
 • Cum tratăm pneumonia de aspirație?
 • Ce tip de antibiotice folosim?
 • Ce facem atunci când nimic nu funcționează?..

Sînziana Rădulescu

DR. MED VET, GP CERT (EM&S) PG DIP VCP, MRCVS
Rezident în ECC, Queen Mother Hospital for Animals, RVC

Sînziana a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din București în 2011 și în același an a înființat banca sanguină pentru câini și pisici din Romania. Ea a lucrat în câteva clinici de urgență din România și UK, pentru ca mai apoi să finalizeze un internship rotațional la RVC și unul în urgențe la Universitatea din Edinburgh. În prezent se pregătește să devină specialist în medicina veterinară de urgență și terapie intensivă la RVC. Sînziana este interesată de toate aspectele medicinii veterinare de urgență, însă focusul ei major îl reprezintă problemele de coagulare, modificările acido-bazice și analgezia pacienților critici.
Partener Gold

Cursuri online

In curand...