Data

31.03 - 02.04 2023

Locație

Online

Lectori

3 lectori de renume internațional

Despre eveniment

Let's be CPReady este numele celei de-a 8-a ediții a congresului RoVECCS și va avea ca subiect principal pacientul brahicefalic.

Odată cu explozia „modei” câinilor cu bot aplatizat, s-au ivit și o serie de probleme pe care le întâlnim din ce în ce mai des și pe care am hotărât să le abordăm în această ediție.

Congresul se va desfășura la fel ca anul trecut, în spațiul virtual. Pentru a doua oară ne bucurăm să fim găzduiți de către VIN, cea mai mare platformă veterinară care oferă resurse extrem de valoroase membrilor săi.
Nu este necesar să fiți membri VIN pentru a vă înscrie la congres, tot ce aveți de făcut este să urmați instrucțiunile primite ulterior înscrierii, instrucțiuni care vor fi comunicate pe adresa de e-mail.

Congresul va fi structurat în 2 zile de conferință, cu prezentări susținute de 7 lectori diplomați, un rezident și o asistentă-șefă. Locurile sunt limitate, pentru a permite o bună desășurare a evenimentului live. Prezentările vor fi numai în limba engleză, deoarece ele vor fi găzduite pe plaforma din SUA.

Partener principal

DESPRE NOI

Misiunea RoVECCS:
 • Să unim pe toți cei care sunt pasionați de urgențe și terapie intensivă veterinară - medici, studenți, tehnicieni, manageri.
 • Să promovăm educația, dezvoltarea și practica medicinei de urgență și terapie intensivă în România și Estul Europei.
RoVECCS structură organizațională:
 • Laura Ilie - Președinte
 • Cosmin Mureșan – Vicepreședinte
 • Mira Anastasia Popa - secretar general
 • Adrian Iurcenco - Past president
 • Cristian Cristea si Andrei Tutuneanu - trezorieri
 • Sinziana Radulescu si Ioana Cafrita - members at large
 • Daniela Taranu - membru consultant
RoVECCS, at a short glance:
 • 2015 – primul congres la MNAC (Muzeul Național de Artă Contemporană) în cadrul Palatului Parlamentului.
      200 participanți & 4 speakeri (Dan Chan DACVECC, Aidan McAlinden DECVS, Louise Clark DECVAA și Sérgio Guilherme MRCVS.
 • 2016 & 2017 – edițiile a 2-a și a 3-a au adus un număr mai mare de participanți (250+)
      4 workshopuri, petreceri la superlativ și evenimente sociale calde și primitoare.
      lectori importanți invitați au fost: Howard B. Seim III – DACVS, Dominic Barfield – DACVECC, Ambra Panti DECVAA, Tobias Grave DECVECC, Kris Gommeren DECVIM-CA, Ceriel Maas – DECVS.
 • 2018 - A patra ediție la Teatrul Regina Elisabeta,București - 200 participanți,
  9 lectori, 4 workshop-uri și 3 file de seminarii, petrecere, evenimente sociale și drumeție în Munții Carpați
  Lectori: Francesco Staffieri DVM, PhD (anestezie) , Aaron Jackson DACVS, Jocelyn Patterson DACVECC, Jaqueline Nobles DACVECC; Laura Ilie DACVECC, Adrian Iurcenco, Cosmin Muresan, Cristian Cristea, Sînziana Rădulescu
 • 2019 - A cincea ediție la Cluj-Arena, Cluj Napoca - 220 participanți, 4 lectori internaționali și 9 autohtoni, 4 workshop-uri și 3 zile de seminarii, petrecere, evenimente sociale și drumeție în Munții Carpați
  Lectori: Howard B. Seim III - DACVS, Timothy Hackett - DACVECC, Laura Ilie - DACVECC, Celine Pouzot-Nevoret - DVM, PhD, Adrian Iurcenco, Cosmin Muresan, Cristian Cristea, Sînziana Rădulescu, Ioana Cristina Cafriță, Andrei Tutuneanu, Victor Chitic, Constantin Bodolea, Dan Sebastian Dîrzu
 • 2021 - „We Are All in The Same Boat”, a șasea ediție, desfășurată pentru prima dată exclusiv online, pe platforma VIN. 3 zile de prezentări, 200 de participanți, 4 lectori autohtoni și 4 internaționali.
  Lectori: Cosmin Mureșan, Alexandra Mureșan, Sînziana Rădulescu, Mihai Măcinic, Emily Thomas, Tom Greensmith, Steven De Decker, Mark Plested

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

Toate prezentarile vor fi in limba engleza

Pentru a accesa prezentarile, apasati aici:

Evenimentul este acreditat de către Colegiul Medicilor Veterinari din România cu 30 puncte în scop de documentare sau organizator /zi, conform criteriilor Programului de Dezvoltare Profesională Continuă.
Notă: Listele cu participanți la conferințele virtuale vor fi puse la dispoziția RoVECCS cu scopul de a valida punctele EC. RoVECCS va emite diplomele după sesiunile live. Diplomele vor fi trimise prin e-mail la adresa utilizată la înregistrarea la eveniment. Vă rugăm să verificați căsuța electronică în inbox și în spam. De notat că RoVECCS nu beneficiază de puncte de acreditare în sistemul RACE, ci acestea sunt oferite de către Colegiul Medicilor Veterinari din România conform SNEC (Sistemul Național de Educație Continuă).

- Inregistrare + welcome coffee

- Deschidere

- Sinziana Rădulescu - Cum să ne primim urgențele

- Tom Greensmith - Analiza simpla a gazelor sangvine

- Coffee break (30 min)

- Tom Greensmith - Fluidotherapia pacientului critic

- Emily Thomas - Terapia transfuzională

- Pauză de prânz (60 min)

- Sponsor talk (20 min)

- Tom Greensmith - Resuscitarea cardio pulmonară (CPR)– basic life support, advanced life support

- Coffee break (30 min)

- Emily Thomas - Ingrijirea pacientului post CPR

- Emily Thomas - Cum introducem CPR training in practica curentă

- Sfârșitul primei zile de congres

- PARTY

- Sleep more

- Wake up coffee

- Andrei Băisan - Diagnosticul insuficienței cardiace congestive

- Andrei Băisan - Instabilitatea hemodinamică- cazuri clinice

- Coffee break (30 min)

- Tom Greensmith - Chirurgia cardiacă si bypass-ul la câine – scurtă descriere

- Dr. Cosmin Opriș - Chirurgia cardiacă și bypass-ul la om – scurtă descriere

- Sponsor talk (20 min)

- Tombola

- Pauză de prânz(60 min)

- Efrat Kelmer - Pleurodeza cu sânge pentru tratamentul pneumotoraxului- cum și când?

- Efrat Kelmer - Mușcatura de viperide

- Inchidere


All hours are Eastern European Time Zone (EET) = GMT +2

Lectorii evenimentului


Emily Thomas
DACVECC, DECVECC, MRCVS
Dick White Referrals, UK

Emily a absolvit Universitatea Cambridge în anul 2005. Ea a finalizat rezidențiatul în urgențe și terapie intensivă la Universitatea din Pennsylvania în SUA în 2012, iar de atunci a lucrat atât în clinică privată cât și de referință. În prezent ea lucrează ca specialist în urgențe și terapie intensivă la spitalul de referință Dick White în Marea Britanie.

Emily Thomas

DACVECC, DECVECC, MRCVS
Dick White Referrals, UK


Tom Greensmith
BVetMed MVetMed DipACVECC MRCVS
Lector la Spitalul de animale Queen Mother,
Departamentul de Urgențe și Terapie Intensivă,
Royal Veterinary College

Tom a absolvit RVC în anul 2010 iar apoi a început să lucreze într-un centru de urgențe și terapie intensivă unde a ramas pentru următorii patru ani. După un internship efectuat la Universitatea din Bristol, el a absolvit rezidențiatul în urgențe și terapie intensivă la RVC în 2018, obținând certificatul și la Colegiul American în același an. Tom a rămas la RVC, iar după ce a terminat o specializare în perfuziile cardio-toracice, a devenit lector al departamentului de urgențe și terapie intensivă. În prezent este implicat în tot ce ține de terapia extracorporală (inclusiv bypass-ul cardiopulmonar, dializa și transferul de plasmă), marile lui interese fiind sepsisul, cedarea multiplă a organelor, ventilarea mecanică avansată, și analizarea acido-bazică.

Tom Greensmith

BVetMed MVetMed DipACVECC MRCVS


​Dr. Efrat Yagil-Kelmer
DVM, Dip. ACVECC Dip. ECVECC

Dr. Efrat Yagil-Kelmer, Diplomate of the American and European College of Emergency Medicine and Critical Care. Director of the Department of Emergency and Critical Care at the Koret University Veterinary Hospital, founded by the Hebrew University. Dr. Kelmer completed her veterinary studies at the Hebrew University of Jerusalem in 2000. She then completed her master’s degree in immunology and a 4-year residency in emergency medicine and Critical care of small animals from the American College of Emergency Medicine and Critical care of small animals in Columbia, Missouri, USA . After her residency, she successfully passed the board certified exams and worked for another two years as a boarfd certified veterinarian in the Emergency and Critical Care Department of the University of Knoxville, Tennessee. After seven and a half years in the United States, Dr. Yagil-Kelmer returned to Israel to work as a senior veterinarian in the emergency of Critical care department at the Koret University Veterinary Hospital. Dr. Yagil-Kelmer’s interests include the Israel Viper snake bites, GDV, heat stroke and coagulopathies in dogs and cats.

​Dr. Efrat Yagil-Kelmer

DVM, Dip. ACVECC Dip. ECVECC


Sînziana Rădulescu
DR. MED VET, GP CERT (EM&S) PG DIP VCP, MRCVS
Rezident în ECC, Queen Mother Hospital for Animals, RVC

Sînziana a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din București în 2011 și în același an a înființat banca sanguină pentru câini și pisici din Romania. Ea a lucrat în câteva clinici de urgență din România și UK, pentru ca mai apoi să finalizeze un internship rotațional la RVC și unul în urgențe la Universitatea din Edinburgh. În prezent se pregătește să devină specialist în medicina veterinară de urgență și terapie intensivă la RVC. Sînziana este interesată de toate aspectele medicinii veterinare de urgență, însă focusul ei major îl reprezintă problemele de coagulare, modificările acido-bazice și analgezia pacienților critici.

Sînziana Rădulescu

DR. MED VET, GP CERT (EM&S) PG DIP VCP, MRCVS


Andrei Baisan
DVM, PhD, Assist. Lect. Departamentul de Diagnostic Imagistic

Principalul interes al lui Andrei este cardiologia veterinară. El a absolvit Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iași în anul 2012 iar apoi a terminat un doctorat în domeniul cardiologiei în anul 2016.A efectuat numeroase internship-uri în Italia - Facultatea din Napoli și Institutul din Novara, Israel și Polonia, unde a fost sub supravegherea directă a unor specialiști cardiologi.Andrei a publicat diverse articole în domeniul cardiologiei, atât în jurnale naționale cât și internaționale, a participat la congrese internaționale precum ECVIM și FECAVA. Activitatea lui principală constă în diagnosticul cardiologic și imagistic, iar în prezent ocupă un loc didactic la Facultatea de Medicină Veterinară din Iași, Romania.De asemenea, el este foarte interesat de cercetarea acestui domeniu, cardiologia veterinară.

Andrei Baisan

DVM, PhD, Assist. Lect. Departamentul de Diagnostic Imagistic

Pachetele de prețuri

taxă participare congres medici

-LEI

taxă participare congres studenți

-LEI

Plata se poate face prin transfer bancar.
Beneficiar: Societatea Română de Terapie Intensivă Veterinară
Cont: IBAN: RO88BREL0002001389570100
Swift: BRELROBU
Roveccs cui: 34187931
Cobadin 4A, Bucuresti
Vă rugăm menționați la informatii, în momentul plății, seminarul și persoana pentru care plătiți, mai ales dacă faceți plata de pe firmă. Mulțumim!
?> Pentru mai multe informații vă rugăm contactați office@roveccs.ro.

Înregistrează-te


CONSIMȚĂMÂNT PRIVIND POLITICA RoVECCS DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL
(General Data Protection Regulation, GDPR)

După cum probabil știți, începând cu data de 25 mai 2018 a intrat în vigoare un nou regulament UE cunoscut și sub numele de GDPR (Global Data Protection Regulation, Regulamentul General privind Protecția Datelor, UE 2016/679, https://eur-lex.europa.eu/legal-content/ro/TXT/PDF/?uri=CELEX:32016R0679), care are drept scop principal protejarea datelor cu caracter personal a tuturor cetățenilor (persoane fizice) membrii ai Uniunii Europene.

Siguranța datelor dvs. este prioritară pentru RoVECCS și dorim să ne asigurăm de faptul că stocarea și prelucrarea datelor cu caracter personal precum și toate comunicările cu dvs. sunt în conformitate cu legislația europeană (Regulamentul UE 2016/679) în vigoare. RoVECCS se angajează să protejeze confidențialitatea membrilor săi și își asumă cu maximă seriozitate responsabilitatea privind securitatea informațiilor colectate și stocate. Vă informăm că datele dvs. personale vor fi colectate și utilizate doar în scopul administrării calității de membru RoVECCS și/sau participant la evenimentele RoVECCS, și nu vor fi distribuite unor terțe părți.

Vă rugăm să rețineți faptul că vă puteți retrage oricând consimțământul privind utilizarea datelor cu caracter personal, precum și faptul că aveți dreptul să ne solicitați să corectăm informațiile personale inexacte pe care le deținem despre dvs. sau să ștergem informațiile dvs. personale, contactându-ne la următoarea adresă de e-mail: office@roveccs.ro.

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare.


Date companie

Societatea Română de Terapie Intensivă Veterinară
Cod unic de inregistrare: 34187931
Adresa: Cobadin 4A, Bucuresti
E-mail: office@roveccs.ro
Telefon: 0722920875

Politica de utilizare a serviciilor achizitionate:

Prin plata biletului de participare, utilizatorul va primi datele necesare conectarii la platforma sau informatiile necesare pentru participarea la eveniment. Informatiile vor fi transmise pe adresa de e-mail furnizata in formularul de inscriere completat de persoana care achizitioneaza biletul de participare in decurs de 5-7 zile de la inscriere, sau cel tarziu cu 24 de ore inainte de eveniment, in cazul celor care se inscriu in ziua dinaintea evenimentului.

Politica de retur

Clientii care au achizitionat biletul de participare vor putea solicita returul taxei pana cel tarziu in ziua de dinaintea desfasurarii evenimentului (maxim 24 de ore pana la inceperea evenimentului) Solicitarea se va face pe e-mail la adresa office@roveccs.ro iar taxa va fi returnata in totalitate. Ulterior acestei date, nu vor mai putea fi solicitate returnarile taxelor de participare.

Activitatea societatii:

SCOPUL ȘI ACTIVITĂȚILE ASOCIAȚIEI
Art. 9. (1) Membrii asociației doresc asocierea medicilor veterinari specializați și practicanți în urgențe și terapie intensivă veterinară și a celor care doresc să adere la această specializare, într-o asociație cu caracter profesional, cu scopul de a favoriza educația permanentă a membrilor, calificarea și specializarea acestora prin organizarea de congrese, seminarii, mese rotunde, publicații, audiovizual, etc. schimb de experiență în specialitatea urgențe și terapie intensivă veterinară, atât la nivel local, național, cât și internațional.

(2) Asociația are scopul de a propune inițiative care pot favoriza și promova profesia de medic veterinar cu specialitatea urgențe și terapie intensivă veterinară și care pot contribui la îmbunătățirea condițiilor de viață și de tratament al animalelor.

(3) Asociația are scopul de a promova asigurarea calității și profesionalismului în domeniul serviciilor sanitar-veterinare de urgență și terapie intensivă, de a apăra interesele și de a asigura protecția juridică a medicilor veterinari cu această specializare, membri ai asociației. Art.10. (1) Pentru realizarea scopului declarat asociația își propune următoarele activități:

a) Promovarea scopului Asociației și a programelor acesteia în relația cu instituțiile statului, alte instituții publice sau private, cu comunitatea iubitorilor și a proprietarilor de animale, și față de forurile și instituțiile științifice de specialitate, cu respectarea eticii și deontologiei profesionale de către membrii săi;

b) Promovarea punctelor de vedere, a opiniilor științifice și de specialitate ale membrilor asociației ”Societatea Română de Urgențe și Terapie Intensivă Veterinară / Romanian Veterinary Emergency and Critical Care Society” în relația cu instituții omoloage naționale și internaționale;

c) Colaborarea cu asociații profesionale științifice naționale și internaționale în domeniul urgențelor și terapiei intensive d) Promovarea intereselor domeniului urgențe și terapie intensivă veterinară față de instituțiile publice și/sau private ale statutului în scopul dezvoltării acestei specializări la nivel național, inclusiv prin înființarea de programe educaționale în instituțiile de învățământ de profil din România, realizarea și editarea de cărți, publicații periodice, pliante, afișe, broșuri, programe informatice și alte materiale informative;

e) Organizarea, la nivel național și/sau internațional, potrivit legii, de seminarii, conferințe, dezbateri publice, cu scopul informării opiniei publice asupra beneficiilor aduse de serviciile medicale în domeniul urgențe și terapie intensivă veterinară, a progreselor înregistrate de serviciile medicale în acest domeniu, a specializării și perfecționării continue a membrilor asociației, a înregistrării de succese și evenimente marcabile în domeniu;

f) Îmbunătățirea nivelului științific și tehnico-profesional al membrilor săi precum și a serviciilor și a actului medical în domeniul urgențe și terapie intensivă veterinară românești;

g) Crearea de centre informative, de practică, specializare și realizare a investigațiilor specifice în domeniul urgențe și terapie intensivă veterinară;

h) Promovarea scopului asociației cu respectarea eticii și deontologiei profesionale de către membrii săi;

i) Organizarea de cursuri de pregătire, workshopuri de medicină în specialitatea medicină veterinară și organizarea de module de pregătire continuă pentru medicii veterinari membri sau cei care vor să adere la specializarea urgențe și terapie intensivă veterinară;

j) Realizarea unui fond științific documentar, la dispoziția tuturor membrilor asociației, prin editarea de reviste și publicații de profil, prin promovarea acestuia cu ajutorul și prin contactarea bibliotecilor, ambasadelor, centrelor de promovare, a organizațiilor similare din străinătate, realizarea de cursuri online sau face-to-face, prezentarea și promovarea materialului informativ de specialitate obținut în acest scop;

k) Acordarea de consultanță și consiliere persoanelor interesate, crescătorilor, proprietarilor de animale în scopul respectării drepturilor și sănătății animalelor;

l) Dezvoltarea de programe proprii și în regim de parteneriat cu autoritățile publice din țară și străinătate;

m) Dezvoltarea unor activități economice proprii (laboratoare, centre de cercetare) în vederea autofinanțării.

(2) În vederea îndeplinirii obiectivelor menționate și pentru realizarea activităților specifice, Asociația colaborează cu instituții de specialitate, organizații neguvernamentale, persoane juridice de drept public sau privat și cu persoane fizice, fără a exprima niciun fel de interese de grup (politice, religioase și altele), putând participa la înființarea unor organizații în acest domeniu.

Sponsori

Locație

vin.com

Contact

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați la adresa:
office@roveccs.ro

Swift code: BRELROBU
Roveccs cui 34187931
Societatea Română de urgențe și Terapie Intensivă Veterinară
Cobadin 4A, București

Mai multe informații despre noi:
FB group: https://www.facebook.com/groups/1533767173560568/
FB page: https://www.facebook.com/roveccs/